Mistrovství ČR kategorie C v Jindřichově Hradci.

 

         26.-27.10.2018 uspořádal Český gymnastický svaz Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice kategorie C v krásné hale v Jindřichově Hradci. Tento závod je pro závodnice, které sice nedosahují vrcholové gymnastiky, ale rády cvičí, z nich potom bývají dobré trenérky. Celkem se zúčastnilo 190 závodnic ze 41 oddílů.

 

         Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim jely naše město reprezentovat dvě závodnice.

Ráno zahájila hned v prvním sledu svoje cvičení straší žákyně 11-letá Karolína Klodnerová, která trénuje teprve dva roky a zvládla se naučit již spoustu prvků. Bohužel se jí nevyhnul pád z ošidné kladiny z kotoulu bez rukou. Na prostných v sestavě na hudbu zařadila rychlý přemet vzad po rondátu a skočila na přeskoku pěkný přemet vpřed. Nejobtížnější jsou pro začátečníky bradla, zvládla sice poprvé náskok vzklopkou, ale spadla z výskoku do dřepu, což je srážka jeden bod. Celkově se umístila ze 101 závodnic na 52.místě, tak doufáme, že za rok se jí to všechno povede a posune se více dopředu.

         13-letá juniorka Bára Šimonová skvěle zahájila svojí povedenou sestavou na kladině s přemetem stranou a saltem vpřed na závěr. Na prostných vyskákala krásná salta vpřed i vzad a dostala osmou nejvyšší známku, na přeskoku skočila dobře přemet s obraty a na bradlech zařadila poprvé vzklopku na vyšší žerď. Při vyhlašování jsme měli všichni velkouradost z nádherného 13.místa při účasti 56 závodnic z 20 jednot ! Pro všechna děvčata je toto mistrovství velká motivace do další přípravy.