Chrudimské sportovní gymnastky získaly vzácné medaile na Přeboru Čech ve sportovní gymnastice.

           V sobotu 20.10.2018 se konal v krásné plzeňské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo více jak 100 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjely reprezentovat naše nejlepší starší žákyně a dvě nejmladší šikovné žákyňky.

 

          Starší žákyně ve věku 10-12 let ráno zahajovaly závod. Naše loňská vícemistyně republiky Karolína Horníková zacvičila svoje obtížné sestavy výborně a na přeskoku získala nejvyšší známku za přemet s obraty. V těžké konkurenci děvčat z Prahy, Domažlic a Plzně, obsadila krásné 5.místo z 37 gymnastek a vybojovala si postup na Mistrovství ČOS do Prahy, které bude 11.11.

         V kategorii nejmladších žákyň podruhé závodily naše dvě malé talentované gymnastky narozené v roce 2010. Obě zvládly všechny čtyři disciplíny skvěle bez zakolísání i obávaný přeskok-přemet přes bednu. Emily Plachá měla nejlepší sestavu na bradlech s nejvyšší známkou, tím si vybojovala velký bodový náskok a získala tak pro nás překvapivě celkové prvenství a titul Přebornice Čech. S úsměvem si vystoupala na nejvyšší stupínek pro zlatou medaili. Ale naše radost pokračovala, protože její tréninková kolegyně Izabell Zoe Malinová, která zacvičila nejhezčí sestavu na kladině z celkového počtu 35 závodnic, si vyskočila na druhý stupínek pro vzácnou stříbrnou medaili z tohoto velkého závodu. Tento úspěch je pro ně určitě povzbuzení do další tréninkové přípravy.