Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice 2003

Putovní pohár zůstal v Chrudimi

 

         7.12.2003 se konal v chrudimské hale již 37.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky ve sportovní gymnastice. Sjela se téměř stovka děvčat z 11 měst celé republiky.
         Závodí se ve dvojboji přeskok a bradla. V kategorii žen vybojovala naše nynější nejúspěšnější závodnice Zuzana Hovorková cenné vítězství společně se Šárkou Křehlovou z Loko Pardubice.
         Juniorka Markéta Pecinová získala bronzovou medaili a její kolegyně Alena Stará byla čtvrtá. Měla ten den obrovskou smůlu, protože se jí při cvičení na bradlech uvolnil řemínek na dlani a musela sestavu přerušit, což ji stálo jisté vítězství.


         Ve starších žákyních závodila naše 10-letá Jana Novotná, která sice patří ještě do mladších žákyň, ale abychom měly možnost soutěžit jako družstvo, do kterého se započítávají výsledky nejlepších jednotlivkyň z každé kategorie,  musela měřit své síly se staršími. Vše se jí zdařilo i její nový přeskok přes koně s obratem a zaslouženě se postavila na stříbrný stupínek hned za nejlepší žákyni české republiky Denisu Netolickou z Loko Pardubice.
         V mladších žákyních byla nejlepší z chrudimaček Karolína Havlíková, které těsně unikl bronz a skončila na 4.místě. O rok mladší Karolína Málková  se umístila na výborném 6.místě a dva naši benjamínci, kterým je teprve 8 let a poprvé přeskočily vysokého koně přemetem , skončily uprostřed startovního pole. Monika Komárková byla na pěkném 16.místě a Denisa Nešická na 17.místě.
         Napjetí bylo při vyhlašování výsledků družstev, ale nakonec se nejvíce rozzářily našegymnastky TJ Sokola Chrudim, které ve složení Hovorková, Pecinová, Novotná a Havlíková získaly po třech letech zpět putovní pohár. Na druhém místě byla děvčata z TJ Sokol Hradec Králové a na třetím z TJ Sokola Náchod.