Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim zazářily na krajském přeboru medailemi a všechny postoupily na mistrovství české republiky.

 

Ve Vrchlabí se v sobotu 2.6.2018 uskutečnil přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 6 skvělých závodnic.

 

Ve starších žákyníchjsme i letos měli výbornou závodnici Karolínu Horníkovou, která loni získala stříbrnou medaili na Mistrovství českérepubliky.Skočila nejlepší přemet s obratem a upoutala i na prostných salty s obraty a procítěným provedením známé pohádkové hudby Frozen. Porazila více jak o bod své soupeřky z Loko Pardubice a k naší radosti získala titul krajské přebornice a zlatou medaili. Budeme jí držet palce, aby se jí takto vedlo i na MČR ve Znojmě.

V juniorkách závodila naše Sára Kulhavá, která se zotavuje ze zranění stehna. Bojovala s bolestí, co to šlo, ale bohužel spadla z kladiny a ani její oblíbená sestava na prostných se jí nevyvedla. Na stupních vítězů se postavila na druhé místo za závodnicí Šťovíčkovou z Pardubic. Postoupila na MČR, které je za tři týdny a všichni doufáme, že už bude zdravá a ukáže všechno, co má natrénované.

Letos poprvé závodila v kategorii žen naše výborná 16-letá Zuzana Malinská, které se nejvíce vydařila její obtížná sestava na prostných a také její přemet s dvojným obratem na přeskoku, získala za to skvělou stříbrnou medaili a pojede nás také reprezentovat na MČR.

Karolína Klodnerová, která cvičí teprve druhým rokemzávodila za žákyně C. Skočila nejlepší přemet na přeskoku i bradla se jí povedla,ale bohužel spadla z kladiny a ten pád ji stál prvenství, získala tak stříbrnou medaili.  

Další zastoupení jsme měli v kategorii juniorek C, kde závodila naše 13-letá Bára Šimonová. Předvedla skvělou sestavu na kladině i na prostných, kde má vysoká salta vzad i vpřed a zaslouženě má titul krajské přebornice a zlatou medaili. Obě tyto závodnice by náš oddíl měly reprezentovat na MČR na podzim.

V nejmladší postupové kategorii žákyň jsme měli mít naše dvě talentované osmileté závodnice. Bohužel Izabell Zoe Malinová musela před týdnem na operaci slepého střeva. Takže bojovala o první postup na MČR pouze Emily Plachá, která zacvičila své povinné sestavy téměř bez chybiček a překvapivě vyhrála krajský titul, zlatou medaili a hlavně svůj první start na MČR ve Znojmě.

Šest sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim mělo velký úspěch. Odvezly si 3 zlaté a 3 stříbrné medaile z oblastního přeboru a zároveň čtyři děvčata budou reprezentovat naše město na Mistrovství ČR 23.-24.6. ve Znojmě. Budeme jim držet palce.