3.ročník Memoriálu Karla Parmy

Jindřichův Hradec 26.5.2018. 

 

         Letos odjely čtyři sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim do Jindřichova Hradce na 3.ročník Memoriálu Karla Parmy, který se koná na počest trenéra a vedoucího celého oddílu, který měl pracovní úraz s tragickými následky. 

 

          Dopoledne závodily dvě naše talentované 8-leté mladší žákyně v povinných sestavách na všech čtyřech nářadích. Zvládly své sestavy bez zakolísání i sestavy na akrobacii s hudbou byly velmi pěkně zacvičené. Zvítězila dívenka ze Znojma a hned za ní se na druhý stupínek postavila naše Emily Plachá a bronz získala Izabell Zoe Malinová z celkových 16 závodnic.

         Odpoledne výborně rozjela svůj závod starších žákyň Karolína Horníková, jenž měla nejvyšší známku na kladině a skočila moc dobře skok s obraty na přeskoku. Při vyhlášení jsme byly příjemně překvapené, že se jí podařilo získat stříbrnou příčku v těžké konkurenci závodnic z Loko Pardubice, Sezimova Ústí a Českých Budějovic. Zlato ji uniklo pouze o 0,1 bodu.

         Kategorie juniorek a žen byla spojená. Naše 16-letá Zuzana Malinská, která letos poprvé závodí za ženy, zacvičila výborně obtížnou sestavu na bradlech a dostala druhou nejvyšší známku. Na kladině bohužel spadla z pomalého přemetu vzad, ale i tak se celkově umístila na krásném 4.místě.

         Byla to zkouška před oblastním přeborem, který se bude konat 2.6. ve Vrchlabí. Držme palce děvčatům, ať se jím vše vydaří ještě lépe a postoupí na Mistrovství České republiky ve Znojmě.