Chrudimské sportovní gymnastkysi přivezly čtyři medaile.

         Pět sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 5.5.2018 na svůj oblíbený závod Bedřichovský ježek do Jihlavy.

 

         V kategorii děvčat narozených 2003 a starší získala krásnou stříbrnou medaili naše výborná závodnice Zuzana Malinská, která se uzdravila po zranění kotníku a zvládla skvěle sestavu na kladině bez pádu i svá pěkná prostná na hudbu se všemi obtížnými salty.

         Do kategorie juniorek letos vstoupila naše nejlepší 13 letá závodnice Sára Kulhavá.Za krásnou sestavu na akrobacii se saltem vzad s obratem o 360 stupňů dostala zaslouženě nejvyšší známku. Bohužel kladina se jí nevydařila a dvakrát spadla, i tak to stačilo na pěknou bronzovou medaili.

         V kategorii žákyň narozených v roce 2010 jsme měli dvě želízka v ohni. Suverénně zacvičila nejlepší sestavy na kladince a akrobacii Izabell Zoe Malinová a o 0,5 bodu vyhrála zlatou medaili. Emily Plachá vybojovala skvělé 5. místo z 18 závodnic např. z Prahy, Znojma či Hradce Králové.

         Nejmladší dívenky ročník 2012 cvičily na lavičce a akrobacii. Mladší sestra naší vítězky Izabell Zoe, Klaudie Malinová, je talentovaná začínající gymnastka, která předvedla své nacvičené sestavičky úplně nejlépe ze všech a zaslouženě získala svoji již druhou zlatou medaili do sbírky z pěti závodů. Maminka, která se na ně přijela dívat, i my trenérky, jsme z toho měly velikou radost. A vypadá to, že je to příslib výborných výsledků do budoucna pro náš oddíl.