Pohádkový závod v Jičíně

Chrudimské sportovní gymnastky sbíraly medaile i zkušenosti.

 

         V neděli 22.4.2018 odjelo celkem 8 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 5.ročník  „Pohádkového závodu“.  Účast byla veliká, závodilo kolem 135 dětí od nejmladších 5-letých až po ženy.

 

         Chrudimská nejlepší juniorka Sára Kulhavá zacvičila výbornou sestavu na prostných a konečně postavila i obtížné salto vzad s obratem 360 stupňů, za které má bonifikaci 0,5 bodu do výchozí známky. Na kladině zvládla všechno bez pádu a to ji vyneslo zasloužené skvělé 1.místo.

         V juniorkách C cvičila Bára Šimonová, která bohužel spadla z přemetu stranou na kladině a to ji odsunulo na pátou pozici.

         Ve starších žákyních ročník 2006-7 výborně reprezentovala náš oddíl opět Karolína Horníková. Zacvičila výborně sestavu na prostných s dvěma salty s obraty za nejvíce bodů a kladinu s nejvyšší obtížností měla také nejlepší. Při vyhlašování se postavila na nejvyšší stupínek a získala zlato.

         Další naše gymnastka Karolína Klodnerová závodila mezi žákyněmi C. Měla druhou nejlepší známku na kladině a šestou na akrobacii, celkově skončila na krásném 4.místě.

         8-letážákyně Emily Plachá zvládla poprvé sestavu s rychlým kotoulem na vysoké kladině 120cm bez pádu, akrobacie se jí také velmi povedla a získala skvělou bronzovou medaili. Druhá naše výborná mladší žákyně Izabell Zoe Malinová si poprvé troufla na salto vpřed z kladiny a ustála ho, získala třetí nejvyšší známku. Na akrobacii se jí bohužel nepodařila přemetová řada a tak celkově skončila na pěkném 5.místě z 25.žákyň.

         Další kategorie byla pro děvčata narozená v roce 2011. Tam náš oddíl reprezentovala Aschley Berto, které se velmi podařila sestava na kladince i s kotoulem vpřed a umístila se na pěkném 10.místě z 23.dětí z osmi oddílů.

         V kategorii nejmenších začínajících děvčátek ročník narození 2012-3 se cvičilo na akrobatickém pásu a na lavičce. Naše talentovaná Klaudie Malinová měla krásnou sestavu na akrobacii za nejvyšší známku a povedl se jí kotoul vpřed na lavičce. Jen těsně o pět setin bodu skončila na skvělém 2.místě se stříbrnou medailí na krku.   

         Myslím si, že pro všechnygymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával samozřejmě Rumcajs s Mankou.  Závod se nám všem líbil a do pohádkového Jičína se budeme chtít za rok zase vrátit.