Chrudimské sportovní gymnastky přivezly další medaile z Pelhřimova 

 

         Oddíl SG Pelhřimov pořádal 14.4.2018 Memoriál Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky jejich oddílu a sjelo se 101 gymnastek z celé republiky. Za oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jelo reprezentovat 8 děvčat.

 

         Nejmladší začínající žákyňky narozené v roce 2012 zahajovaly dvojbojem na lavičce a akrobacii. Za Chrudim závodila Klaudie Malinová, která měla velmi pěknou sestavu na akrobacii poprvé s přemetem stranou a celkově skončila na hezkém 9.místě.

         Stejný dvojboj měly i žákyně ročník narození 2011. Naše dvě malé začínající gymnastky zde závodily poprvé a také měly velmi hezké sestavy na akrobacii. Ashley Berto se umístila na 12.místě a Kristýna Čechlovská byla 13.

         Kategorie žákyň 2010 závodila poprvé v povinném trojboji. Naše Emily Plachá, která zvládla výborně sestavu na bradlech a zacvičila moc hezkou sestavu poprvé na hudbu, nás překvapila stříbrnou medailí. Těsně za ní se na bronzový stupínek zaslouženě postavila Izabel Zoe Malinová. Zacvičila jednu z nejlepších sestav na kladině a její prostná se také velmi líbila.

         Ve starších žákyních 2007 jsme měli Karolínu Klodnerovou, která měla také poprvé sestavu na hudbu a zařadila salto vpřed, které bohužel neustála. Zacvičila velmi pěknou sestavu na kladině a celkově skončila na 11.místě.

         Naše nejlepší juniorka Sára Kulhavá závodila v kategorii 2003-5. Připravovala se dlouho na zařazení nového salta vzad s dvojným obratem na akrobacii a na těchto závodech se rozhodla, že to riskne. Její sestava na hudbu byla úžasná a v rychlém tempu, v poslední řadě skočila téměř dobře své salto, ale nakonec ho neustála. I tak dostala nejvyšší známku ze všech. Pak se z toho oklepala a bradla zvládla na jedničku i s letovým prvkem. Tento výkon jí vynesl na úžasný stříbrný stupínek v těžké konkurenci oddílů jako např. České Budějovice, Znojmo či Brno.

         Poslední kategorie byla pro juniorky C a naše juniorka Bára Šimonová se předvedla skvěle. Na kladině dokonce získala nejvyšší známku za krásnou sestavu a na prostných ustála obě salta vpřed i vzad. Při vyhlášení si došla pro výbornou stříbrnou medaili.