Chrudimské gymnastky dovezly dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. 

Pohár Krkonoš 7.4.2018 

         Osm sportovních gymnastek z oddílu T.J.Sokol Chrudim odjelo 7.4.2018 do Vrchlabí na 28.ročník putovního poháru Krkonoš, kam se sjelo celkem 120 závodnic.

 

         V kategorii juniorek závodila naše výborná Sára Kulhavá, která zacvičila skvěle svoji krásnou sestavu na prostných v rychlém rytmu a na přeskoku zvládla i přemet s obratem. Při vyhlášení se postavila na druhý stupínek za o rok starší závodnici z Pardubic.     

         Dále závodila naše nejlepší starší žákyně Karolína Horníková, která měla nejvyšší známku na přeskoku a za sestavu na prostných měla druhou nejlepší známku. Také získala stříbro, byla jen o 0,31 bodu za závodnicí z Pardubic.

         V kategorii žákyň nar. 2007 jsme měli Karolínu Klodnerovou, která měla jiný dvojboj. Cvičila na kladině, kde předvedla výbornou sestavu se saltem na závěr a na bradlech zvládla velvýmyk. Celkově skončila na pěkném 5.místě.

         Nejmladší závodnice, které se počítaly do celkového součtu bodů družstva o Putovní pohár, byla děvčata narozená 2009-10. Za Chrudim výborně zacvičila své obtížné sestavy teprve 8-letá Emily Plachá. Na bradlech poprvé zacvičila sestavu na vyšší žerdi s velvýmykem za čtvrtou nejvyšší známku. I kladinu zvládla bez pádu a celkově se umístila na krásném 7.místě.

         Z těchto děvčat se sčítaly body do družstva a putovní pohár Krkonoš získala děvčata z Liberce, 2. místo Pardubice, 3. Jičín a 4. příčku obsadilo naše družstvo T.J.Sokol Chrudim.

         V další kategorii juniorek C jsme slavili největší úspěch, naše Bára Šimonová suverénně vyhrála téměř o bod. Měla nejvyšší známky, povedl se jí přeskok s obratem a krásná nová prostná na hudbu.

         Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší závodnice. Sjelo se kolem šedesáti malých děvčátek z Pardubic, Jičína, Hradce Králové, Liberce či Doksů. V kategorii žákyň nar. 2009-10 závodila naše talentovaná Izabell Zoe Malinová, která zacvičila krásnou sestavu na kladině s druhou nejvyšší známkou, ale na prostných se jí nepovedla navázat akrobatická řada, což ji stálo medaili. I tak se umístila na krásném 4.místě jen o 0,26 bodu z 23 děvčátek.

         Dále cvičily dívenky 2011. Za Chrudim dobře zacvičila své sestavy na akrobacii i na malé kladince začínající Kristýna Čechlovská, která poprvé zvládla kotoul vpřed. Celkově skončila na pěkném 14.místě.

         Za nejmladší gymnastky ročník 2012 závodila teprve po druhé naše Klaudie Malinová. Své sestavičky na prostných a na lavičce zvládla výborněa při vyhlášení výsledků jsme měli velikou radost, protože získala překvapivě zlatou medaili a k tomu krásného obrovského plyšáka, oslavila tak nejlépe své šesté narozeniny.