Velká cena Hradce Králové

Chrudimské sportovní gymnastky získaly čtyři medaile. 

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 24.3.2018 odjely na svůj první letošní pohárový závod 51.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných. Byl to velmi dobře obsazený závod, celkem přijelo 72 závodnic z 10 oddílů celé republiky.

 

         V kategorii žen cvičila poprvé 15-letá Zuzana Malinská, která zacvičila velmi pěknou sestavu na prostných a vybojovala krásnou stříbrnou medaili, hned za Sabinou Hálovou ze Sokola Kampa, která je zařazena do české reprezentace.

         Do kategorie juniorek letos poprvé vstoupila naše mistryně republiky Sára Kulhavá. Předvedla skvělou novou sestavu na prostných, kde získala nejvyšší známku. Bohužel ošidná kladina ji zradila, tam se nevyhnula pádu z přemetu stranou, což ji stálo vítězství, ale i tak si odvezla bronzovou medaili.

         Ve starších žákyních byla těžká konkurence závodnic z Mostu, Prahy, Pardubic a zde závodila naše  12-letá Karolína Horníková. Ta zacvičila svoji obtížnou sestavu na kladině výborně a postavila se na skvělý bronzový stupínek.

         Za mladší žákyně II. závodila naše 8-letá Emily Plachá, která byla na tak dobře obsazeném závodě na zkušené a hlavně její známky se počítaly do výsledku družstva. Podařila se jí velmi pěkná sestava na prostných s třetí nejlepší známkou. Na kladině poprvé zvládla rychlý přemet stranou, ale nepostavila rychlý kotoul bez rukou a to ji bohužel odsunulo na 10.místo z 19 žákyň.

         V mladších žákyních I. jsme měli Izabell Zoe Malinovou, které se naštěstí sestava na kladině vydařila a na akrobacii poprvé předvedla přemet vpřed a hvězdu, získala tak třetí nejlepší známku. Při vyhlášení výsledků si šťastná doběhla pro krásnou bronzovou medaili.

         Soutěž družstev vyhrála děvčata ze Sokola Kampa, 2. byla děvčata z KSG Most a 3. z Pardubic . Naše chrudimské družstvo ve složení Kulhavá, Horníková, Plachá a Malinová vybojovalo krásnou 4. příčku z celkových 7.družstev, medaile jim unikla jen o dvě desetiny bodu.