Markéta Pecinová se stala pátou juniorkou Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice .

13.-15.6.2003 Pelhřimov

         Letošní MČR ve sportovní gymnastice se konalo v Pelhřimově. Sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Ze Sokola Chrudim naše město jely reprezentovat celkem 4 závodnice. 
         Do kategorie VS 3 bylo pozváno 48 nejlepších žákyň z celé republiky ve věku 8-13 let, aby předvedly co nejlépe povinné sestavy. Naše 10-letá Jana Novotná si poprvé vybojovala postup na mistrovství, kde sbírala své první zkušenosti a umístila se na velmi pěkném 28.místě .

 

         V kategorii juniorek měly svoji premiéru dvě chrudimačky a ty se postaraly o velké překvapení.Markéta Pecinová předvedla bezchybně své obtížné sestavy a to jí vyneslo na vynikající 5.místo!!! Postavila se hned za děvčaty z takových center jako jsou Vítkovice, Praha a Zlín. Je to nejlepší umístění chrudimské jednotlivkyně na MČR od dob, kdy náš oddíl měl mistryni republiky Veroniku Bočkovou, která před pěti lety zakončila svou gymnastickou činnost. Další želízko v ohni byla Alena Stará, která měla třetí nejvyšší známku na bradlech, ale pád z kladiny ji odsunul z bronzové příčky až na 10.místo, ale i to je skvělý výsledek.

         Mezi ženami jsme měli také zástupkyni 17-letou Zuzanu Hovorkovou, která se pravidelně zúčastňuje mistrovství a loni měla stříbro v II.lize družstev. Letos upoutala svou novou sestavou na prostných a rozhodčí jí dali třetí nejvyšší známku. Ale bohužel se jí také nevyhnul pád z ošidné kladiny, což ji odsunulo na 12.příčku, ale i s tímto výsledkem můžeme být spokojené, protože být dvanáctá žena v II.lize v republice je veliký úspěch pro náš malinký oddíl.

 

         Tímto vrcholným závodem naše nejstarší chrudimské sportovní gymnastky završily svoji závodní sezonu, která byla velice úspěšná a již v srpnu se začnou připravovat na podzimní II.ligové soutěže družstev.