Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Brno 3.12.2017

 

Gymnastky z oddílu T.J. Sokol Chrudim si z krajského přeboru vybojovaly postup na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se konalo 3.12.2017 v hale Sokola Brno.

 

         Družstvo tvořily 4 chrudimské závodnice a jedna hostující z T.J. Sokol Hradec Králové. Do součtu bodů družstev se počítají tři nejvyšší známky na každém nářadí. Nejlépe si vedla Sára Kulhavá, která zvládla své obtížné sestavy velmi dobře a celkově skončila na 16.místě ze 101 zúčastněných gymnastek bez rozdílu věku. Karolíně Horníkové se podařila obtížná vazba akrobatických prvků na kladině a nejlepší přeskok z družstva. I Zuzana Malinská měla velmi pěknou sestavu na kladině s pomalým přemetem vzad. Nejstarší chrudimskou závodnici Kateřinu Doležalovou bolelo koleno, ale i tak chtěla pomoci svým kamarádkám a proto zacvičila svoji obtížnousestavu na bradlech, za kterou získala nejvyšší známku z celého družstva a pomohla těmito body k celkovému umístění. Proto také hostovala za Chrudim Michaela Šubrtová z Hradce Králové, která byla posilou na akrobacii a přeskoku.

         Celé družstvo bojovalo ze všech sil, i když děvčata trápila zranění. Celkově se umístilo se na výborném 12. místě. Je to skvělý výsledekv těžké konkurenci 20 nejlepších oddílů v republice, zvítězila děvčata ze sportovních středisek GK Litvínov, druhé bylo družstvo Sokola Brno a třetí Bohemians Praha.

         Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho města a přejeme jim mnoho zdraví a dalších sportovních úspěchů.

         10.12. koná náš oddíl ve sportovní hale již 51.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové a ve 12 hodin 6.ročník Župního přeboru Jaroslava Šplíchla pro nejmenší žákyně. Můžete přijít podpořit naše skvělé gymnastky.