Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 12.11.2017

          Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 12.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Za oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim závodila tři děvčata ve dvou kategoriích.

 

         Za starší žákyně nastoupila naše mistrně republiky 12-letá Sára Kulhavá, která dokázala před dvěma roky tento závod vyhrát a loni brala bronz. Letos zařadila do sestavy na bradlech poprvé přelet na vyšší žerď a na kladině rychlý přemet vzad, z kterého bohužel spadla a to znamenalo jeden bod srážky. Kdyby jí ten risk vyšel, byla by opět na stupni vítězů, ale takto skončila na 8.místě v těžké konkurenci děvčat, které jsou v naší juniorské reprezentaci. Druhá chrudimská gymnastka Karolína Horníková, vícemistryně z letošního Mistrovství ČR, skočila výborně přemet s obraty, ale nevydařily se jí její oblíbená bradla, kde měla dva nezdary. Celkově skončila na 14.místě ze 38 starších žákyň za děvčaty z Ostravy, Brna a Prahy.

         Za juniorky náš oddíl reprezentovala naposledy Zuzana Malinská, protože od příštího roku již vstoupí do kategorie žen. Zacvičila výborně sestavu na kladině, ale pak měla nezdar na prostných ve dvousaltové řadě. Celkově skončila na krásném 8.místě. Na stupních vítězů byla opět děvčata z nejlepších oddílů Sokola Kampa Praha, Moravské Ostravy a Brna.

         Všem dívkám děkujeme za výbornou reprezentaci našeho oddílu, župy i města Chrudim. Další obtížný závod krajský přebor nás čeká již 17.11., kde budeme bojovat o postup na MČR v II.lize družstev.