Oddíl sportovní gymnastiky Chrudim

má další titul z Mistrovství ČR.

28.10.2017 Litomyšl

                  Již podruhé uspořádal gymnastický svaz Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice kategorie C v krásné hale v Litomyšli. Tento závod je pro závodnice, které nedosahují vrcholové gymnastiky, ale rády cvičí, z nich potom bývají dobré trenérky. Celkem se zúčastnilo 120 závodnic z 26 oddílů.

 

         Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim jely naše město reprezentovat dvě závodnice.

12-letá starší žákyně Bára Šimonová skvěle zahájila svojí povedenou sestavou na kladině s přemetem stranou a saltem vpřed na závěr, za kterou dostala druhou nejvyšší známku. I na prostných vyskákala krásná salta vpřed i vzad a na přeskoku poprvé skočila přemet s obraty. Při vyhlašování jsme měli všichni velkouradost z nádherného 9.místa při účasti 32 závodnic z 16 jednot !

         Na závěr proběhl závod žen, kde za Chrudim závodila 19-letá Lucie Řezníčková, která pochází z České Skalice, kde začala cvičit pod ASPV. Ale jelikož je velmi talentovaná a chtěla se věnovat více sportovní gymnastice, tak před rokem oslovila chrudimskou trenérku Simonu Linkovou, která se jí začala věnovat a pomohla jí s nácvikem prvků a správnými sestavami dle pravidel závodní gymnastiky. A nyní ta spolupráce přinesla ovoce. Lucka se po úžasném výkonu, kdy měla na všech čtyřech nářadích nejlepší sestavy i známky, stala vytouženou Mistryní české republiky. Bylo to pro všechny velké překvapení a již je domluveno, že bude závodit s chrudimskými gymnastkami v družstvu II.ligy na MČR v Brně. Pro všechna děvčata je toto mistrovství velká motivace do další přípravy.