Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

          V sobotu 14.10.2017 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo více jak 100 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjely reprezentovat dvě nejlepší starší žákyně a také dvě úplně nejmladší šikovné začínající žákyňky.

          Starší žákyně ve věku 10-12 let ráno zahajovaly závod. Naše letošní mistryně republiky Sára Kulhavá zacvičila svoje obtížné sestavy výborně. V těžké konkurenci děvčat z Prahy,Vysokého Mýta a Domažlic, které jsou zařazeny do výběru žákovské reprezentace, obsadila krásné 4.místo z 37 gymnastek. Vícemistryně letošní republiky žákyň 11-letá Karolína Horníková bohužel neudržela svoji obtížnou stojku na kladině a bodová srážka ji odsunula na 9.místo. I tak obě naše děvčata postoupila na Mistrovství ČOS do Prahy, které bude 12.11.

         V kategorii nejmladších žákyň poprvé závodily naše dvě malé talentované gymnastky narozené v roce 2010. Obě zvládly všechny čtyři disciplíny skvěle i obávaný přeskok-přemet přes bednu. Na svém prvním větším závodě se opravdu předvedly ve výborné formě a v konkurenci dívek z Prahy, Domažlic a Příbrami se skvěle umístily. Emily Plachá skončila na výborném 9.místě a jen o 0,05 bodu byla na krásné 10.příčceIzabell Zoe Malinová z celkového počtu 36 závodnic.