Chrudimská sportovní gymnastka Sára Kulhavá má titul mistrně republiky a Karolína Horníková získala stříbro z MČR !!!

17.-18.6.2017 Ostrava

          Z oddílu sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim naše město jely reprezentovat tři sportovní gymnastky do Ostravy na MČR, kam přijelo téměř 200 závodnic. Letošní Mistrovství české republiky se stalo pro nás historicky nejúspěšnějším po 24 letech, kdy jsme získali naposledy titul.

 

         Do kategorie starších žákyň B bylo pozváno 48 nejlepších z celé republiky ve věku 9-12 let, které musely postoupit z krajských přeborů. Naše dvě nejlepší žákyně 12-letá Sára Kulhavá a 11-letá Karolína Horníková se podruhé zúčastnily jako jednotlivkyně mistrovství ČR. Obě měly výborný přeskok s obratem za nejvyšší známku. Na bradlech měla Karolína obtížnější sestavu a získala o jednu desetinku bodu víc. Na ošidné kladině zacvičily své obtížné prvky jako je vznos, přemet vzad, váha vzporem a dálkový skok s výměnou nohou bez zakolísání a obě dostaly stejnou nejvyšší známku a to bylo velice důležité pro celkový výsledek. Krásnou sestavu na prostných na hudbu zacvičila Sára a dostala zaslouženě opět nejvyšší známku ze všech. Kája zařadila novou akrobatickou řadu se saltem s obratem a rozhodčím se také velmi líbila. Při pohledu na výsledkovou tabuli jsme nevěřili svým očím. Na 1.místě se objevila naše Sára Kulhavá a jen o půl bodu na 2.místě byla naše Karolína Horníková. Vyhrkly nám všem slzy štěstí, protože takový dvojitý úspěch nikdo nečekal. Dlouho jsme tomu nechtěly uvěřit, takový úspěch náš oddíl ještě neměl.   Pro mně jako trenérku a rozhodčí to bylo úžasné a radostné překvapení, protože titul mistrně republiky z Mistrovství české republiky jednotlivkyň naposledy získala naše Veronika Bočková v roce 1993. Takže je to pro mně a oddíl velká sláva po 24 letech.


         Do kategorie juniorek B se probojovala naše 15-letá ZuzanaMalinská, která získala v roce 2013 také republikovou bronzovou medaili.  Zuzka zacvičila skvěle bez zakolísání všechny svoje obtížné sestavy po vzoru svých mladší kolegyň. Povedl se jí skok s dvojným obratem na přeskoku a letový prvek na bradlech a v těžké konkurenci vybojovala skvělé 8.místo z 36! V kategorii žen měla závodit i naše výborná Kateřina Doležalová, ale bohužel těsně před závodem onemocněla, tak snad příští rok.

 

         Tímto vrcholným závodem naše chrudimské sportovní gymnastky završily abnormálně úspěšnou závodní sezónu, která je naším historickým úspěchem. Zisk titulu mistrně republiky Sáry Kulhavé je úžasný výsledek a k tomu stříbrná medaile Karolíny Horníkové je skvělá událost. Za snahu a píli v trénincích všem mým svěřenkyním velmi děkuji a přeji jim krásné odpočinkové prázdniny. Trenérka Simona Linková.