Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim vybojovaly sedm medailí na krajském přeboru

 

           Ve Vrchlabí se v sobu 3.6.2017 uskutečnil přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 8 závodnic.

 

V kategorii ženjsme měli zkušenou Kateřinu Doležalovou, které se nejvíce vydařily její obtížné sestavy na bradlech a prostných a stala se krajskou přebornicí a zároveň získala postup na Mistrovství ČR.

V juniorkách závodila naše Zuzana Malinská, která na kladině předvedla výbornou sestavu, za kterou obdržela nejvyšší známku a na ostatních nářadích zacvičila také skvěle. Na stupních vítězů se zaslouženě postavila na druhé místo mezi závodnice z Pardubic a tím si vybojovala přímý postup na MČR.

V žákyních B jsme i letos měli dvě výborné závodnice. Sára Kulhavá předvedla svoje obtížné sestavy výborně bez chybiček a celkově měla nejvíce bodů. K naší radosti získala titul krajské přebornice a zlatou medaili. O rok mladší Karolína Horníková jela bojovat o postup na MČR i s bolavým kolenem, zaťala zuby a předvedla druhou nejlepší sestavu na kladině a prostných. Překvapivě se postavila hned na stříbrný stupínek za zlatou Sárou. Obě děvčata si tímto krásným výsledkem vybojovala postup na MČR jako loni společně se třemi závodnicemi z Loko Pardubice.

Bára Šimonová závodila za žákyně Ca jen o 0,05 bodu jí unikla zlatá medaile, skončila na skvělé stříbrné příčce. Zvládla nejlépe sestavu na kladině z 12 závodnic.

Další zastoupení jsme měli v kategorii mladších žákyň, kde závodila Gábina Hrůzová. Ta měla poprvé v závodní povinné sestavě na kladině povinný prvek stoj na rukou, ale nevyhnula se pádu a obsadila tak 7. místo.

V nejmladší kategorii žákyň základního stupně jsme měli naše dvě talentované sedmileté závodnice. Poprvé závodily na krajském přeboru v celém čtyřboji a také na vysoké kladině. Oběma se závod velmi vydařil a tak zaslouženě krajský titul vyhrála Emily Plachá a na třetí bronzový stupínek se postavila Izabell Zoe Malinová, jen o 0,1 za druhou závodnicí z Vysokého Mýta.

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim si tedy odvezly 3 zlaté, 3 stříbrné a 1 bronzovou medaili z oblastního přeboru a zároveň se čtyři děvčata zúčastní Mistrovství ČR, které se bude konat 17.-18.6. v Ostravě. Budeme jim držet palce.