Pět medailí přivezly chrudimské sportovní gymnastky z  Krkonošském poháru.

  

          Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim vyrazily již tradičně na závod o Krkonošský pohár, který se konal 6. 5. 2017 ve Vrchlabí.

 

V nejstarší kategorii jsme měli dvě výborné závodnice Kateřinu Doležalovou a Zuzanu Malinskou. Dvojboj přeskok a prostná se jim vydařil skvěle a obě se umístily se shodným počtem bodů na stříbrném stupínku.

Žákyně narozené v roce 2005 měly stejný dvojboj a mezi nimi se stala suverénní vítězkou naše Sára Kulhavá, která skočila dobře svůj obtížný přemet s obraty na přeskoku. Další naší závodnici Báře Šimonové bohužel unikla jen o 0,2 bodu bronzová medaile a skončila na výborném 4. místě.

11-letá Karolína Horníková byla v další kategorii o rok mladších žákyň a tam vybojovala krásnou stříbrnou medaili.

Náš nováček Karolína Klodnerová ročník 2007 začala trénovat u nás gymnastiku v loňském roce. Zacvičila velmi dobře sestavu na vysoké kladině s pátou nejvyšší známkou. Bohužel na bradlech ještě nezvládá předepsanou obtížnost a tak skončila na 12. místě, ale i tak pomohla našemu družstvu ve složení Kulhavá, Horníková, Klodnerová ke krásnému čtvrtému místu.

Pro nejmenší závodnice se dále uskutečnil Minipohár  Krkonoš. V kategorii ročník narození 2009 jsme měli dvě závodnice. Na krásném 4. místě se umístila Tereza Klimešová, která zacvičila nejlepší sestavu na akrobacii. Gábina Hrůzová zvládla vše také velmi dobře a skončila šestá ze 17 dívek např. z Liberce, Vrchlabí, Jičína či Hradce Králové. 

Ročník 2010 měl ještě větší účast a to 24 děvčátek, o to více nás těší, že naše talentovaná Izabell Zoe Malinová získala zlatou medaili za první místo, které vybojovala se shodným počtem bodů i gymnastka z Loko Pardubice. Na skvělém 4. místě se umístila druhá naše výborná cvičenka Emily Plachá.