Chrudimské sportovní gymnastky

si přivezly čtyři medaile.

 

         Osm sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 29.4.2017 na svůj oblíbený závod Bedřichovský ježek do Jihlavy.

          V kategorii děvčat narozených 2004 a starší získala krásnou stříbrnou medaili naše výborná závodnice Kateřina Doležalová z Nasavrk, která měla nejvyšší známku na prostných, ale z kladiny bohužel spadla z rychlého přemetu vzad. Zuzana Malinská měla také velmi pěknou líbivou sestavu na hudbu na prostných, ale ošidná kladina ji také zradila a celkově se umístila na5.místě.

         V žákyních ročník 2005-6 závodily dvě naše chrudimské starší žákyně. Suverénní vítězkou se stala Sára Kulhavá, která měla nejlepší známku za krásnou sestavu na akrobacii i na kladině a dostala na krk zaslouženě zlatou medaili. Hned za ní se postavila na stříbrný stupínek o rok mladší Karolína Horníková, které se povedlo skvěle salto s obratem na akrobacii a silový prvek váha vzporem na kladině.

         V kategorii žákyň narozených v roce 2007 zde poprvé závodila   Karolína Klodnerová, která začala trénovat v našem oddíle před necelým rokem. Vydařila se jí sestava na akrobacii, kde měla druhou nejvyšší známku, ale z kladiny bohužel spadla. Při vyhlášení výsledků jsme všichni byli velmi mile překvapeni, protože vybojovala vzácnou bronzovou medaili.

         Nejvíce bylo gymnastek ročník 2009. Nejlépe si vedla Gabriela Hrůzová, která se umístila na krásném 5.místě, bohužel jen o 0,1 bodu za bronzovým stupínkem. Druhá naše Tereza Klimešová měla nejlepší sestavu na akrobacii, ale pokazila náskok na nízkou kladinku, proto skončila na 10. místě z 24. závodnic např. z Prahy, Brna či Pelhřimova.

         Nejmladší dívenky ročník 2010 cvičily také na kladince a akrobacii. Naší skvělé začínající gymnastce Izabel Zoe Malinové se vše vydařilo a jen o vlásek ji unikla bronzová medaile. V širokém závodním poli děvčátek z Prahy, Znojma či Pardubic se umístila na úžasném 4. místě.