Velká cena Hradce Králové

Dvě chrudimské sportovní gymnastky získaly cenné medaile.

 

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 8.4.2017 odjely na svůj druhý pohárový závod 50.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných. Byl to velmi dobře obsazený závod, celkem přijelo 115 závodnic z 11 oddílů celé republiky.

 

         V kategorii žen cvičila Kateřina Doležalová, která zařadila do své pěkné sestavy na prostných obtížné salto s obratem, ale neustálaho,ale i tak vybojovala krásnou stříbrnou medaili. Druhá naše závodnice Zuzana Malinská bohužel dvakrát spadla z ošidné kladiny a proto skončila na 8.místě.

         Starších žákyň bylo celkem 33 a za Chrudim závodily tři naše gymnastky. V těžké konkurenci děvčat z Ostravy, Šumperka, Mostu či Pardubic se naše nejlepší žákyně Sára Kulhavá předvedla v nejlepším světle. Zacvičila skvěle svou obtížnou sestavu na kladině a i na prostných se všem moc líbila a získala nejvyšší známky. K naší radosti za to zaslouženě získala krásnou zlatou medaili. Karolína Horníková cvičila také výborně, dokonce poprvé v sestavě na prostných skočila obtížné salto s obratem, ale nakonec ji unikla medaile o 0,05 bodu a postavila se na skvělou 4.příčku.Dobře se vedlo i naší Báře Šimonové, které se všechno povedlo a umístila se na pěkném 14.místě.

         Za mladší žákyně závodily poprvé naše dvě 8-leté dívenky, které byly na tak dobře obsazeném závodě na zkušené. Gábině Hrůzové se podařila pěkná sestava na prostných a skončila na 42. místě. Těsně za na 43.místě se umístila Tereza Klimešová, které se více povedla  sestava na kladině.

         Soutěž družstev vyhrála děvčata z Lokomotivy Pardubice, 2. byla děvčata ze Šumperku a 3. z Moravské Ostravy. Naše chrudimské družstvo ve složení Doležalová, Kulhavá, Hrůzová vybojovalo krásnou 5. příčku z celkových 11.družstev.