Pohádkový závod v Jičíně

Chrudimské sportovní gymnastky zahájily úspěšně závodní sezónu třemi medailemi.

 

         V neděli 26.3.2017 odjelo celkem 6 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 4.ročník  „Pohádkového závodu“.  Účast byla veliká, závodilo kolem 140 dětí od nejmladších pětiletých až po ženy.

 

         Ve starších žákyních ročník 2005-7 výborně reprezentovaly náš oddíl dvě skvělé gymnastky. Sára Kulhavá zacvičila výborně sestavu na prostných za nejvíce bodů, ale z kladiny bohužel jednou spadla, což je velká srážka 1 bod. Ale i tak získala 1.-2. místo stejným počtem bodů se soupeřkou z Pardubic. Naše mladší Karolína Horníková sice měla zraněný prst u ruky, ale zabojovala a na kladině zařadila úspěšně nové tři prvky vysoké hodnoty, což jí vyneslo na krásný bronzový stupínek.

         Další naše výborná gymnastka Bára Šimonová potvrdila své kvality, a vybojovala zlatou medaili v kategorii žákyně C ročník 2005-7. Zacvičila bezchybně nejlepší sestavy na kladině i na prostných a obdržela za ně nejvyšší známky z 20 závodnic.

         8-letá Gábina Hrůzová zvládla poprvé sestavu s kotoulem už na vysoké kladině 120cm bez pádu, akrobacie se jí také povedla a umístila se na pěkném 11.místě.

         Další kategorie pro děvčata narozená v roce 2010 byla nejpočetnější. Tam náš oddíl reprezentovaly dvě malé dívenky, které zacvičili své sestavy s kotoulem na nízké kladince bez pádu a na akrobatickém pásu vše předvedly jak nejlépe uměly. Na krásném 6. místě se umístila Izabell Zoe Malinová a Emily Plachá byla na 12.místě z 29 závodnicz devíti oddílů.

         Myslím si, že pro všechnygymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával Rumcajs s Mankou. Start do nové závodní sezóny se nám všem vydařil a do pohádkového Jičína se budeme chtít za rok zase vrátit.