Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Brno 3.-4.12.2016

 

                  Gymnastky z oddílu TJ Sokol Chrudim si vybojovaly postup na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se konalo 4.12.2016 v hale Sokola Brno.

 

         Družstvo tvořily 4 výborné chrudimské závodnice. Bohužel se týden před závodem zranila naše žákyně Sára Kulhavá a družstvo tím bylo oslabeno. Ale dobře ji zastoupila 10-letá Karolína Horníková, která byla na Mistrovství v II.lize poprvé, zvládla své obtížné sestavy bez pádu a celkově obsadila velmi pěkné 31.místo ze 103 závodnic! Nejstarší členka družstva 18-letá Lucie Řezníčková, která je z České Skalice, byla naší velkou posilou a umístila se na krásném 23.místě. Kateřina Doležalová zacvičila skvěle sestavu na bradlech, dostala za ni desátou nejvyšší známku a byla celkově na nádherném 26.místě. čtvrtá členka chrudimského družstva Zuzana Malinská předvedla svoji nejlepší letošní sestavu na akrobacii a celkově byla 37.z obrovského množství 103 závodnic z celé republiky bez rozdílu věku.

         Celé družstvo bojovalo ze všech sil a s elánem, umístilo se na výborném 11. místě. Je to skvělý výsledekv těžké konkurenci 20 nejlepších oddílů v republice, kdy zvítězila děvčata ze Sokola Kampa Praha, druhé bylo družstvo Sokola Brno a super bronzový výsledek vybojovaly gymnastky z Lokomotivy Pardubice.

         Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho města a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů.

          11.12. koná náš oddíl ve sportovní hale již 50.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové a ve 12 hodin 5.ročník Župního přeboru Jaroslava Šplíchla pro nejmenší žákyně. Můžete přijít podpořit naše skvělé gymnastky.