Úspěšný krajský přebor družstev ve sportovní gymnastice.

 

Všechna chrudimská děvčata odjížděla s medailí na krku.

         19.11.2016 se konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Hradci Králové. Devět závodnic T.J.Sokola Chrudim reprezentovalo náš oddíl.

 

Naše čtyři nejlepší děvčata vytvořila družstvo II.ligy a jako hostující za Chrudim závodila gymnastka z České Skalice. Naše závodnice se skvěle připravily a zvládly všechny své obtížné sestavy dobře. Při vyhlašování vystoupilo na 1. místo družstvo Lokomotivy Pardubice a hned za ním byla stříbrná naše děvčata. Družstvo bylo ve složení Kateřina Doležalová, Zuzana Malinská, Sára Kulhavá, Karolína Horníková a Lucie Řezníčková. Tato děvčata budou reprezentovat Chrudim na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se koná letos v Brně 3.-4.12.

Naše 11-letá Bára Šimonová hostovala v družstvu Sokol Pardubice ve III.lize a odvezla si na krku také stříbrnou medaili, závodila také výborně, bez chyb a dokonce se celkově umístila na 1.místě mezi jednotlivkyněmi.

         Poprvé se mohla zúčastnit krajského přeboru naše děvčátka z přípravky. Cvičila na všech čtyřech nářadích základní povinné sestavy. Všechna získala svoji první krajskou medaili. Na 1.místě byla Gábina Hrůzová, druhá skončilaKarolína Klodnerová a třetí Adéla Vargová. Byla to pro ně velká zkušenost, vidět jak krásně cvičí ty nejlepší závodnice z naší oblasti a motivace do dalšího tréninku.