Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 13.11.2016 

Sára Kulhavá získala cenný bronz.

          Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 13.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Jako loni se předvedla čtyři děvčata z oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim ve třech kategoriích.

 

         Největší radost nám udělala naše skvělá starší žákyně 11-letá Sára Kulhavá, která loni dokázala tento závod vyhrát a letos potvrdila, že to nebyla náhoda. Za své skvělé výkony na kladině a na prostných získala nejvyšší známky. Při vyhlašování výsledků jsme byli všichni nadšeni z krásné bronzové medaile vybojované v těžké konkurenci soupeřek z Prahy, Domažlic, Moravské Ostravy, Brna či Kladna. Dalším velkým překvapením bylo to, že se postavila hned za Sáru další naše skvělá talentovaná závodnice o rok mladší Karolína Horníková, která závodila v této kategorii poprvé. Skočila výborně přemet s obraty za třetí nejvyšší známku a také sestava na kladině byla výborná a to jí vyneslo na super 4.příčku ze 40 starších žákyň z celé republiky.

         V juniorkách náš oddíl reprezentovala Zuzana Malinská, která měla v závodě dva nezdary, ale i tak si polepšila o jedno místo oproti loňsku a celkově skončila na krásném 6.místě. Na stupních vítězů byla opět děvčata z nejlepších oddílů Sokola Kampa Praha, Moravské Ostravy a Brna.

         Poprvé závodila v kategorii žen 16-letá Kateřina Doležalová, která zacvičila výborně sestavu na bradlech a vybojovala tak svoje zatím nejlepší umístění na MČOS a to 5. příčku. Závod byl velmi dobře obsazen a zvítězila naše reprezentantka z Moravské Ostravy Veronika Cenková.

         Všem dívkám děkujeme za výbornou reprezentaci našeho oddílu, župy i města Chrudim. Další obtížný závod krajský přebor nás čeká již 19.11., kde budeme bojovat o postup na MČR v II.lize družstev.