Předvánoční závod pro nejmladší

Pardubice 5. 11. 2015

         První listopadovou sobotu pořádal T. J. Sokol Pardubice již tradičně závod pro nejmladší začínající sportovní gymnastky, toto byl již 43. ročník. Náš oddíl odjelo reprezentovat pět malých závodnic. Závodilo se ve dvojboji na kladině a prostných, v kategoriích starší žákyně ročník narození 2008 a 2009 a mladší žákyně ročník narození 2010 a 2011. Na tento závod přijela děvčata z Jičína, Poděbrad, Vrchlabí a samozřejmě i domácí závodnice z Pardubic.

 

         Závod začínaly mladší žákyně. Zde závodily naše nejmladší 6 - leté Izabel Zoe Malinová a Emily Plachá. V této kategorii nastoupilo celkem 24 závodnic. Obě děvčata předvedly pěkné sestavy jak na prostných tak na nízké kladince a Izabel se mohla radovat z pátého místa a Emily z osmého.

         Starší žákyně poprvé cvičily na vysoké kladině. V této kategorii jsme měli naše zkušenější závodnice, které tento závod absolvovaly již v loňském roce. Tehdy startovaly ještě jako mladší žákyně. Tereza Klimešová obsadila 8. místo, Gábina Hrůzová 9. místo a Adéla Vargová 10. místo.