Chrudimská sportovní gymnastka Sára Kulhavá přivezla stříbro z Pelhřimova

 

         Oddíl SG Pelhřimov pořádal na státní svátek 28.10.2016 Memoriál Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky jejich oddílu a sjelo se 87 gymnastek z celé republiky. Za oddíl gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jelo reprezentovat oddíl sportovní gymnastiky Chrudim 8 děvčat.

 

         Nejmladší žákyňky narozené v roce 2010-11 zahajovaly dvojbojem na lavičce a akrobacii. Naše dvě malé začínající šikovné gymnastky zde závodily poprvé. Izabel Zoe Malinová zacvičila moc pěknou sestavu na akrobacii a celkově se umístila na krásném 8.místě. Emily Plachá zvládla lépe cvičení na lavičce a skončila na pěkném 11. příčce.

         Stejný dvojboj měly i žákyně ročník 2008-9. Naše Tereza Klimešová předvedla pěknou sestavu na akrobacii a skončila na 18.místě, Gábina Hrůzová byla 20. a Adéla Vargová 24. Zvítězila o rok starší gymnastka ze Sokola Brno z celkových 27 gymnastek z 8 oddílů.

         Starší žákyně 2006-7 závodily již v trojboji včetně bradel. Za Chrudim zde závodila naše šikovná Karolína Horníková, která měla nezdar na svých oblíbených bradlech, ale i tak se umístila na skvělém 6. místě z 23 závodnic.

         Naše nejlepší žákyně Sára Kulhavá závodila v kategorii 2004-5. Bradla zvládla na jedničku, ale z ošidné kladiny dvakrát spadla z obtížných prvků. Pak se z toho oklepala a zacvičila úplně nejlepší sestavu na akrobacii s hudbou ze všech. Tento výkon jí vynesl na úžasný stříbrný stupínek v těžké konkurenci oddílů jako např. Moravská Ostrava, Most, Znojmo či Brno.

         Poslední kategorie byla společná pro ženy i juniorky. Naše juniorka Zuzana Malinská se těšila, protože mohla závodit poprvé od úrazu nohy z letošního března a zvládla to skvěle. Všechny sestavy se jí výborně povedly. Nespadla z kladiny, kde měla rychlý přemet vzad, na bradlech zvládla i letový prvek  a na prostných ustála prohnuté salto vpřed na závěr. Celkově skončila na krásném 4.místě, což bylo 2.místo mezi juniorkami.