Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Chrudimačky dobře zahájily sezónu.

             V sobotu 15.10.2016 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo 95 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjela reprezentovat dvě nejlepší děvčata.

 

            Starší žákyně ve věku 10-12 let ráno zahajovaly závod. Naše talentovaná 11-letá Sára Kulhavá zacvičila svoje obtížné sestavy výborně, hlavně na prostných excelovala a získala nejvyšší známku, taktéž na kladině i na přeskoku, kde skočila nejtěžší skok. Při vyhlašování výsledků jsme byly napjaté, jestli nám vyjde obhajoba loňského vítězství, ale bohužel jen o pouhou desetinu bodu skončila Sára na druhém místě za gymnastkou z Domažlic, taková je gymnastika. Třetí byla závodnice z Kladna a překvapení bylo krásné 4.místo naší o rok mladší Karolíny Horníkové, která zařadila do sestavy na prostných poprvé dvousaltovou řadu. Všichni jsme měli obrovskou radost a Sáře patří gratulace za stříbro.

             Tento první podzimní závod se našim gymnastkám velmi vydařil, tak si budeme přát, aby se jich štěstí drželo i v dalších soutěžích a hlavně na Mistrovství ČOS v Praze 13.11.2016.