Perníková chaloupka v Pardubicích.

 

Malé sportovní gymnastky přivezly dvě medaile.

 

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 4.6. 2016  jako každý rok na svůj oblíbený 21.ročník závodu o Perníkovou chaloupku do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině pro nejmladší gymnastky.

 

     Začínaly 8-leté závodnice, kde jsme měli naši Karolínu Kodýmovou. Ta zacvičila pěknou sestavu na akrobacii a celkově se umístila na 7.místě ze 17 gymnastek z 8 měst.

 

Mezi 7-letými jsme měli 3 zástupkyně našeho oddílu. Nejlépe si vedla Tereza Klimešová, která měla nejhezčí sestavu na akrobacii, ale nevyhnula se pádu z ošidné kladiny. I tak se probojovala na bronzový stupínek a dostala krásný pohár. Další dvě chrudimačky Adéla Vargová a Gábina Hrůzová skončily shodně na pěkném 9.místě.

Nejmladší dívenky narozené v roce 2010 cvičily na nízké kladince a naše dvě malé gymnastky na ní zvládly poprvé dobře kotoul vpřed. Na akrobacii zacvičila Izabel Zoe Malinová výbornou sestavu s přemetem stranou a to jí vyneslo její první bronzovou medaili a také pohár. Hned za ní na 4.-5. příčce se umístila její kolegyně Emily Plachá, která zvládla dobře stejné sestavy.

Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen a čokoládovými medailemi na krku. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný a krásný sport, který si vybraly.