Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim vybojovaly šest medailí na krajském přeboru.

 

Ve Vrchlabí se uskutečnil 28.5.2016 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen .

 

Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 6 závodnic. V nejobtížnější kategorii ženjsme měli zkušenou Kateřinu Doležalovou, které se závod vydařil a stala se krajskou přebornicí a zároveň získala postup na Mistrovství ČR.

V juniorkách závodila naše Zuzana Malinská pouze na bradlech, protože je po zranění nohy a ještě nemůže podávat plné výkony na ostatních nářadích. Celkově obdržela bronzovou medaili a také by mohla jet na MČR, pokud by byla fit.

V žákyních B jsme měli letos již dvě dobré závodnice. Sára Kulhavá zacvičila výborně svoje obtížná prostná i bradla, ale z kladiny bohužel jednou spadla i tak se zaslouženě postavila na stříbrný stupínek hned za o rok starší soupeřkou z Loko Pardubice E.Šťovíčkovou. Velké překvapení zařídila naše 10-letá Karolína Horníková, která se zúčastnila poprvé této kategorie a hned se probojovala na krásné 3.místo a nechala za sebou všechny starší soupeřky. Získala zaslouženě také postup na Mistrovství ČR, které se bude konat 19.6. tentokrát až v Třinci.

Bára Šimonová závodila za žákyně Ca jen o 0,3 bodu jí unikla zlatá medaile, skončila na skvělé bronzové příčce. Zvládla nejlépe kladinu a prostná s nejvyššími známkami.

Zastoupení jsme měli také v kategorii juniorky C, protože se ke gymnastice vrátila po delší odmlce naše bývalá závodnice 15-letá Bára Štěrbová, která nám také pomáhá s tréninkem dětí v přípravce. Vše se jí velice vydařilo a měla nejhezčí prostná, zaslouženě dostala na krk stříbrnou medaili.

 

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim si tedy odvezly 1 zlatou, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile z oblastního přeboru a zároveň se tři děvčata zúčastní Mistrovství ČR . Budeme jim držet palce.