Chrudimské sportovní gymnastky

získaly tři medaile v závodě o Bedřichovského ježka.

 

        Devět sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 7.5.2016 na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

          V kategorii děvčat narozených 2003 a starší získala stříbrnou medaili naše nejlepší 16-letá Kateřina Doležalová z Nasavrk, která měla nejvyšší známku na prostných. Zvítězila o 3 roky mladší závodnice z Prahy a třetí byla gymnastka ze Znojma.

         V žákyních ročník 2005-4 závodily dvě naše starší žákyně. Sára Kulhavá také zacvičila krásnou sestavu na akrobacii s nejlepší známkou. Z kladiny bohužel spadla, ale protože měla nejtěžší sestavu s nejvyšší výchozí známkou, uhájila si své prvenství a dostala na krk zaslouženě zlatou medaili. Překvapivě se postavila hned za ní na stříbrný stupínek naše Bára Šimonová, které se povedlo vše skvěle i salto vzad na akrobacii.

         Žákyňky narozené v roce 2008 měly dvojboj na nízké kladince a akrobacii. Naše Karolína Kodýmová měla pěknou sestavu na akrobacii a skončila na 8.místě za výbornými gymnastkami z Brna.

         7-leté závodnice měly stejný dvojboj a naše tři děvčata zvládly sestavy na kladince bez pádu. Nejlépe si vedla Gabriela Hrůzová, která se umístila na krásném 4.místě, jen o 0,6 bodu za bronzovým stupínkem. Hned za ní na 5.místo se zařadila Tereza Klimešová a 13. skončila Adéla Vargová .

         Nejmladší dívenky ročník 2010 cvičily na lavičce a akrobacii. Naše dvě začínající gymnastky zvládly dobře své sestavičky a v širokém závodním poli 24 děvčátek z Prahy, Brna či Jindřichova Hradce se neztratily. Izabel Zoe Malinová se umístila na výborném 9.místě a na 11.místě skončila Emily Plachá.