Velká cena Hradce Králové

Dvě chrudimské sportovní gymnastky vybojovaly medaile.

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 16.4.2016 pokračovaly v řadě svých pohárových závodů a odjely na 49.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných a přijelo celkem 87 závodnic z celé republiky.

 

         Za mladší žákyně závodila naše nejlepší Karolína Horníková, které se vydařila sestava na kladině a z celkového počtu 38 gymnastek se umístila na skvělém 8.místě.

         Starších žákyň bylo také hodně celkem 30 a za Chrudim závodily dvě naše 11-leté gymnastky. V těžké konkurenci děvčat z Prahy, Mostu či Domažlic se naše nejlepší žákyně Sára Kulhavá umístila na krásném 2.místě, bohužel spadla z kladiny a prvenství jí uniklo jen o 0,1 bodu. Na pěkném 15.místě se umístila Bára Šimonová, které se všechno povedlo a poprvé skočila na prostných rondát a salto vzad.

         Naše 16-letá Kateřina Doležalová soutěžila již mezi ženami. Sestava na prostných se všem velice líbila a získala za ni vysokou známku. Na kladině měla obtížné prvky a bohužel dvakrát spadla, ale i tak si vybojovala bronzovou medaili.

         Soutěž družstev vyhrála děvčata z TJ Sokol Kampa Praha, 2. byla děvčata z Mostu a 3. z Domažlic. O pouhé dvě desetiny bodu skončily naše chrudimské gymnastky na nepopulární bramborové 4. příčce z celkových 11.družstev. O to více nás pak mrzely pády z ošidné kladiny, protože medailová umístění byla dotovaná penězi. Za 3.místo by děvčata mohla poprvé vyhrát peníze J a to 500,-Kč.