Pohár Krkonoš 9.4.2016

Chrudimské gymnastky dovezly dvě zlaté medaile.

         Sedm sportovních gymnastek z Chrudimi odjelo 9.4.2016 do Vrchlabí na 26.ročník putovního poháru Krkonoš, kam se sjelo celkem 112 závodnic.

 

         V kategorii juniorek a žen závodila naše výborná žena Kateřina Doležalová, zacvičila skvěle svoji krásnou sestavu na prostných v rytmu španělského tanga, ale v těžké konkurenci děvčat z Liberce a Pardubic skončila na čtvrté příčce.    

         Dále závodila naše nejlepší starší žákyně Sára Kulhavá, která měla nejvyšší známku za krásnou sestavu na prostných a zvládla poprvé obtížný přemet s obraty na přeskoku. Zaslouženě zvítězila o 1,5 bodu před závodnicemi z Vrchlabí.

         Mladší žákyni jsme měli také jen jednu 10-letou Karolínu Horníkovou, která měla jiný dvojboj. Cvičila na kladině, z které bohužel spadla, ale vše si vynahradila výbornou sestavou na bradlech a za své skvělé výkony si odnesla zlatou medaili.

         Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší začínající závodnice.    Sjelo se kolem padesáti malých děvčátek  z Pardubic, Jičína, Hradce Králové, Liberce či Doksů. Začínaly naše dvě nejmladší 6-leté gymnastky ročník 2010, které závodily teprve po druhé. Své sestavičky na prostných a na lavičce zvládly skvělea při vyhlášení výsledků jsme z nich měli velikou radost, Izabell Zoe Malinová se umístila na krásném 5.místě a jen o 0,5 bodu za ní skončila na 7.místě Emily Plachá z 26 děvčátek.

 

         V kategorii ročníku 2009 jsme měli také dvě závodnice, ale obě se bohužel nevyhnuly pádu z kotoulu na nízké kladince, což je odsunulo na 14.místo Terezu Klimešovou a Adéla Vargová skončila na 16.příčce z 21 žákyň.