Chrudimské sportovní gymnastky přivezly bronz 1998

Na Mistrovství ČOS obhájilo družstvo 3.místo.

 

24.10.1998 se konalo Mistrovství všech oddílů sportovní gymnastiky Tělocvičných jednot Sokola z celé republiky. Chrudimských 9 závodnic si vybojovalo postup svým 2.místem v družstvech ml. i st. žákyň na Přeboru Čech. Startovalo 12 družstev v kategorii

starších 11-13letých žákyň. Mezi favority a tím i vítěze patřilo dr.Sokol Brno, které mělo ve svém středu 2 žákovské reprezentantky, stejně jako Sokol Kolín, který vybojoval 2.místo. O třetí příčku svedla boj děvčata ze Sokola Chrudim a Náchod. Po výborných výkonech hlavně na kladině a prostných, kde zaujal jejich umělecký projev, se podařilodružstvu chrudimských obhájit loňskou bronzovou medaili. I jako jednotlivkyně se umístily výborně. Darina Hlaváčová byla na skvělém 5.místě, Kateřina Libá na11., Zuzana Hovorková na 14. a Petra Nevečeřalová na 16. z celkových 48 závodnic. Děvčata byla se svými výkony velmi spokojena a za tento mimořádný úspěch se jim dostalo i velké pochvaly od starosty TJ Sokol Chrudim Jaroslava Šplíchala.
mladší žákyně se velice snažily a při vyhlašování vítězů se zařadily za takové oddíly jako Brno, Moravský Krumlov, Zlín a Rychnov nad Kněžnou na skvělé páté místo ze 16 družstev. V jednotlivkyních byla děvčata bodově vyrovnaná. Nejlépe se umístila Barbora Švančarová 18., za ní Alena Kubelková 20., Iva Medunová 22., Jana Krajhanzlová 24. a Aneta Raticová 30. ze 65 závodnic. Snad se z nich stanou časem dobré nástupkyně svých starších kolegyň.