41. ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice.

 

         V sobotu 2.4.2016 se konal Memoriál J. Hampla v tělocvičně Loko Pardubice. Je to závod ve dvojboji na bradlech a kladině.

         Za T.J. Sokol Chrudim závodila v kategorii žen výborná závodnice Kateřina Doležalová, která bohužel dvakrát spadla a přišla tím o vítězství. Celkově skončila na pěkném bronzovém stupínku.

V kategorii žákyň ročník 2005 cvičila naše Sára Kulhavá, které se povedlo cvičení na bradlech i kladině na jedničku a v těžké konkurenci výborných gymnastek z GK Vítkovice, GK Šumperk Moravská Ostrava  vybojovala krásnou bronzovou medaili.

         Naše mladší žákyně ročník 2006 Karolínka Horníková zvládla dobře nový prvek na bradlech náskok s dvojným obratem a na kladině se jí povedl obtížný silový náskok do stoje na rukou, bohužel spadla z nového obtížného prvku rychlého přemetu vzad a proto se umístila na nepopulárním bramborovém 4. místě opět za závodnicemi z Vítkovic, Mostu a Šumperku. Jako družstvo se chrudimská děvčata umístila na pěkné 4. příčce z osmi oddílů.

         Hned po těchto závodech spěchala děvčata do chrudimské sportovní haly na oslavu 120. výročí založení župy Východočeské Pippichovy a 95 let od Pippichova úmrtí, kde předvedla své krásné a obtížné sestavy na kladině, aby veřejnost viděla a ocenila, co se dokáží v našem malém gymnastickém oddíle naučit  a s čím reprezentují T.J.Sokol Chrudim po celé republice