Pohádkový závod v Jičíně

 

Chrudimské sportovní gymnastky

sbíraly medaile i zkušenosti.

          V neděli 20.3.2016 odjelo celkem 11 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 3.ročník  „Pohádkového závodu“.  Účast byla obrovská, závodilo kolem 150 dětí od nejmladších 5-letých až po ženy.

          Chrudimská nejlepší žena Kateřina Doležalová zacvičila výbornou sestavu na prostných, měla velký potlesk a získala krásnou stříbrnou medaili.

         V juniorkách C jsme měli Báru Štěrbovou, která již trénuje malá děvčátka a šla si zacvičit pro radost. Nepodařil se jí obtížný pomalý přemet vzad na kladině a to ji odsunulo bohužel z první na pátou pozici.

         Ve starších žákyních ročník 2004-5 výborně reprezentovala náš oddíl opět Sára Kulhavá. Zacvičila výborně sestavu na prostných za nejvíce bodů a kladinu s nejvyšší obtížností měla díky novému skoku.  V celkovém součtu zvítězila o 0,4 bodu před o rok starší výbornou závodnicí z Loko Pardubice E.Šťovíčkovou.

         Další naše výborná gymnastka Karolína Horníková potvrdila své kvality, když také zvítězila mezi žákyněmi ročník 2005-6. Měla vysokou známku za novou sestavu na akrobacii a také zvládla poprvé na kladině rychlý přemet vzad, což je velmi obtížný prvek. V této kategorii závodila i Bára Šimonová, která bohužel z kladiny spadla a skončila na 12.místě.

         8-letá Karolýna Kodýmová zvládla poprvé sestavu s kotoulem už na vysoké kladině 120cm bez pádu, akrobacie se jí také velmi povedla a umístila se na velmi pěkném 8.místě.

         Další kategorie byla pro děvčata narozená v roce 2009. Tam náš oddíl reprezentovaly tři dívenky, nejlépe se umístila Gábina Hrůzová na 9.místě, Adéla Vargová byla na 12.místě a Tereza Klimešová na 17.místě z 23.dětí z osmi oddílů.

         Poprvé jely s námi na závody naše dvě nejmenší začínající gymnastky ročník narození 2010. Děvčátka cvičila své sestavičky na akrobatickém pásu a na lavičce, kde se jim poprvé povedl i kotoul vpřed, velmi se snažila. Celkově se na skvělé 9.příčce umístila Izabell Zoe Malinová a Emily Plachá byla na 13.místě z 26 dívek.          

         Myslím si, že pro všechny gymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával samozřejmě Rumcajs s Mankou. Start do nové závodní sezóny se nám všem vydařil a do pohádkového Jičína se budeme chtít za rok zase vrátit.