Gymnastické závody Poděbradská cvička se povedly.

Chrudimské sportovní gymnastky mají první dvě medaile v této sezóně.

           Celkem 128 mladých gymnastek a gymnastů z celé republiky se zúčastnilo nultého ročníku závodu Poděbradská cvička, který se konal v sobotu 20.2.2016 v prostorné poděbradské sokolovně. Jednalo se u dívek i chlapců o trojboj. Dívky soutěžily na bradlech, kladině a prostných, chlapci měli i kruhy. Tento závod měl být zkušební a pořadatelé ho zvládli na jedničku.

 

         V žákyních ročník 2005-6 jsme měli dvě skvělé gymnastky. Za celkové vítězství se v tomto závodě, jak již název napovídá, získávaly značkové gymnastické cvičky. O to větší radost měla naše Karolína Horníková, která zacvičila výborně sestavu na bradlech a na prostných skvěle zvládla sestavu na novou hudbu a vyhrála zlato i cvičky. Ještě vyšší známku za krásná prostná obdržela Sára Kulhavá, ale měla nižší známku na bradlech, proto skončila o 0,1 bodu za Kájou na krásném 2. místě a třetí byla gymnastka z Kladna.

         Zajímavostí tohoto závodu byla vyhlášená soutěž v tzv. „Hvězdování“. Závodí se na čas v metání hvězd ( přemetů stranou) na páse 12 metrů a tady excelovala Sára Kulhavá a Karolína Horníková byla čtvrtá.

         Pro všechnygymnastky byl tento závod krásným zážitkem a všechny si odvážely mnoho velkých cen od sponzorů. Start do nové závodní sezóny se nám vydařil a už se těšíme za rok na 1. ročník.