49.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 4.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají opět zlatý pohár.

          V neděli 13.12.2015 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim  ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Tento závod se koná v duchu vzpomínek na zakladatele a výborného trenéra sportovní gymnastiky v Chrudimi pana Jaroslava Šplíchala, který 22.9.2011 tragicky zahynul. Byl to bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky, na jejíž počest začal pořádat před 49 lety její Memoriál. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.

 

         Memoriál Brdíčkové je dvojboj ve cvičení na přeskoku a bradlech. Po delší sobě jsme měli v kategorii žen zastoupení a to naši nejlepší Kateřinu Doležalovou, které se závod velmi vydařil a vybojovala zlatou medaili. V kategorii juniorek závodila naše Zuzana Malinská, které se skvěle podařil letový prvek na bradlech a to jí dopomohlo k vítězství.

         I v mladších žákyních jsme měly výborné závodnice. Suverénně vyhrála naše Sára Kulhavá, která zvládla skvěle  nový skok s obratem 360 stupňů na přeskoku. Je to také letošní přebornice ČOS. Hned za ní na stříbrný stupínek se postavila mladší Karolína Horníková  a Bára Šimonová skončila na 14.místě.

         Dle rozpisu závodu tvoří družstvo jedna nejlepší juniorka nebo žena a žákyně z jednoty. Zaslouženě vyhrálo zlatý pohár naše chrudimské družstvo ve složení Malinská a Kulhavá. Všechny naše medailistky se úspěšně zúčastnily Mistrovství ČR ve II.lize. Na druhém místě byla děvčata ze Sokola Kolín a třetí byla dvě družstva se stejným počtem bodů ze Sokola Pardubice a Vysoké Mýto, na 5.místě skončil Hradec Králové.

Ihned po ukončení tohoto memoriálu byl zahájen 4. ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala pro nejmladší závodnice v trojboji přeskok, bradla a nízká kladina.

Závodila děvčátka ročník 2007, 2008 a 2009, tam jsme měli tři naše začínající gymnastky. Nejlépe se umístila Tereza Klimešová na 8.místě, Gábina Hrůzová byla 11. a Adéla Vargová skončila 12. Celkem se zúčastnilo 40 malých cvičenek.

Naše gymnastky výborně reprezentovaly náš oddíl T.J.Sokol Chrudim po celý rok, za což bych jim chtěla poděkovat, tak jako i trenérkám a všem, kteří nás podporují v našem krásném sportu.