Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice 

Praha 29.11.2015

 Sára Kulhavá vybojovala vzácnou zlatou medaili.

         Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 29.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Na tento závod budeme dlouho rádi vzpomínat. Po delší době si vybojovala postup čtyři děvčata z oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim ve třech kategoriích.

 

         Největší radost nám udělala naše starší žákyně 10-letá Sára Kulhavá, která svými skvělými výkony, hlavně nádhernou sestavou na prostných, porazila všechny své soupeřky z Prahy, Moravské Ostravy, Brna či Domažlic a poprvé v historii našeho oddílu získala titul přebornice mistrovství ČOS !!!

         Další naše výborná gymnastka závodila  v mladších žákyních. Karolína Horníková zacvičila výbornou sestavu na kladině a měla také dobrý přemet přes přeskokový stůl a to jí zajistilo krásné 7.místo z 39 závodnic z celé republiky. Polepšila si od loňského 22.místa o 15 příček.

         Za juniorky nastoupily naše dvě výborné gymnastky 15-letá Kateřina Doležalová, která zacvičila výborně sestavu na bradlech a na prostných zařadila poprvé salto vzad s obratem. Získala celkově krásné 6.místo, což je zatím její nejlepší umístění na Mistrovství ČOS.  Těsně za ní na skvělou 7.příčku se zařadila její oddílová kolegyně Zuzana Malinská, které se vydařila sestava na kladině bez pádu a měla tak nejvyšší známku ze všech závodnic z velkých oddílů jako je Sokol Moravská Ostrava, Sokol Kampa či Sokol Příbram.

         Všem dívkám děkujeme za výbornou reprezentaci našeho oddílu, župy i města Chrudim. Další obtížné závody nás čekají již v neděli 6.12. v Brně, kde budeme bojovat o co nejlepší umístění na Mistrovství republiky v II.lize družstev.