Chrudimské sportovní gymnastky mají medaile z Pelhřimova

 

         Oddíl SG Pelhřimov pořádal 31.10.2015 Memoriál Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky jejich oddílu. Za oddíl gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jelo reprezentovat oddíl sportovní gymnastiky Chrudim 6 děvčat a celkem zde závodilo 113 závodnic z oddílů z celé republiky.

Nejmladší žákyňky narozené v roce 2009 zahajovaly trojbojem na přeskoku, kladině a akrobacii. Naše Tereza Klimešová měla velmi pěkný přeskok a zařadila se na skvělé 7.místo za šikovná děvčátka ze Sokola Brno. Druhá naše malá závodnice Adéla Vargová také vše zvládla a umístila se na výborném 11.místě  z celkových 33 gymnastek ze 14 oddílů.

         V mladších žákyních ročník 2005-6 jsme měly výbornou Sáru Kulhavou, která zacvičila nejlepší sestavu na akrobacii na hudbu, kde poprvé zařadila i dvousaltovou řadu a na přeskoku měla také nejvyšší známku za obratový skok. Tyto výkony jí vynesly na úžasný zlatý stupínek z 27 žákyň z velkých oddílů jako např. Pardubice, Č.Budějovice či Brno. Další naše o rok mladší závodnice Karolína Horníková zacvičila také pěknou akrobacii, ale na kladině měla jeden pád a to ji odsunulo z druhé pozice i tak na krásné 3.místo. Další chrudimačka Bára Šimonová prošla závodem bez velkých problémů a skončila na pěkném 16.místě.

         Naše juniorka Kateřina Doležalová závodila poprvé na podzim a to si vybralo svou daň. Z kladiny bohužel dvakrát spadla a nečekaně i na prostných, ale i taková zkušenost je dobrá. Nyní bude ladit formu na krajský přebor a pak i na přebor republiky. Celkově skončila na 6.místě.