Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Chrudimačky vyhrály obě kategorie.

          V sobotu 17.10.2015 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Sjelo se kolem 90 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjela reprezentovat tři děvčata.

          První závodily starší žákyně ve věku 10-12 let. Naše talentovaná 10-letá Sára Kulhavá zacvičila svoje obtížné sestavy výborně, hlavně na prostných excelovala a získala nejvyšší známku a také kladina se jí velmi povedla, což je základ úspěchu. Při vyhlašování výsledků jsme byly napjaté a vyšlo to, po několika letech máme zlatoumedaili z Přeboru Čech ČOS, měly jsme obrovskou radost a za to patří Sáře veliká gratulace. Snad se jí to takto skvěle vydaří i Mistrovství ČOS v Praze 29.11.

Druhá naše starší žákyně Bára Šimonová měla také velmi hezká prostná, zvládla také vše bez pádu a celkově skončila na pěkném 14.místě.

         V kategorii mladších žákyň I ročník 2006-2008 jsme měli také želízko v ohni, naši 9-letou Karolínu Horníkovou. Závodila skvěle, měla druhý nejlepší přemet na přeskoku, výborné sestavy na bradlech a kladině, ale nejlépe zvládla obtížnou sestavu na akrobacii, kde zařadila již řadu se saltem vzad a také salto vpřed. V těžké konkurenci gymnastek silných oddílů Sokol Kampa a Kladno se jí podařilo zaslouženě zvítězit, byl to šok pro konkurenci a velké štěstí pro nás. Kája se tímto výkonem probojovala přímo na Mistrovství ČOS do Prahy jako jednotlivkyně. Tento první podzimní závod se našim gymnastkám velmi vydařil, tak si budeme přát, aby se jich štěstí drželo i v dalších soutěžích.