Sáře Kulhavé unikl bronz

na MČR ve sportovní gymnastice o 0,15bodu.

 14.6.2015 Vysoké Mýto

          Letošní MČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice se konalo v našem kraji ve Vysokém Mýtě. Ikdyž byla velká vedra, sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim naše město jely reprezentovat tentokrát již tři závodnice, které se probojovaly z krajského přeboru.

          Poprvé se zúčastnila Mistrovství republiky v kategorii starších žákyň B naše talentovaná 10-letáSára Kulhavá, patřila mezi tři nejmladší závodnice, bylo pozváno 47 nejlepších z celé republiky ve věku 10-12 let. Nejvíce se jí povedla obtížná sestava na kladině s prohnutým saltem na závěr a také na přeskoku měla třetí nejvyšší známku za přemet s obraty. Závod se Sáře velmi vydařil, zacvičila skvěle všechno co umí, a po prvním sledu závodnic byla na úžasném nečekaném třetím místě. Byly jsme v šoku. Následoval další sled a tak jsme byly všichni napnutí až do konce, jak to dopadne. Až po konečném zhodnocení se promíchalo pořadí a Sáře unikla bronzová medaile o pouhých 0,15 bodu a skončila i tak na překrásném 4.místě!!!

         V kategorii juniorek závodila poprvé naše předloňská medailistka 13-letá Zuzanka Malinská  a 15-letá zkušená závodnice Kateřina Doležalová, která za rok vstoupí již do kategorie žen. Obě děvčata zacvičila svůj životní závod. Úžasně zacvičily své obtížné sestavy s rychlými přemety vzad na kladině bez pádu a to je vždy polovina úspěchu.  Další rozhodující část závodu jsou bradla, která některá děvčata již nezvládají pro jejich vysokou obtížnost. Ale obě naše gymnastky jsou dobré „bradlařky“, Katka dostala za svoji sestavu s přeletem druhou nejvyšší známku a Zuzka šestou z celkových 30 závodnic. Při vyhlašování výsledků se postavila Katka Doležalová překvapivě na skvělé 5.místo, což je zatím její nejlepší umístění na MČR. Zuzka Malinská skončila jako nejmladší mezi staršími děvčaty těsně na krásném 7.místě.

         Pro mně jako trenérku to bylo úžasné Mistrovství České Republiky, mám radost, když se mým děvčatům podaří ukázat bezchybně vše, co se naučí se mnou na trénincích. Je to samozřejmě velmi motivující i zavazující k dalším lepším výsledkům. Tímto vrcholným závodem naše chrudimské sportovní gymnastky završily úspěšnou závodní sezónu a již v srpnu se začnou připravovat na podzimní Mistrovství ČR družstev v II.lize. Za snahua píli v trénincích jim velmi děkuji, trenérka Simona Linková.