Závod o Perníkovou chaloupku v Pardubicích 6.6.2015

 

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 6.6.2015, jako každý rok, do Pardubic na svůj oblíbený již 20. ročník závodu o Perníkovou chaloupku. Je to závod mladších žákyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.

 

         Mezi 9-letými závodila Karolína Horníková, která výborně zacvičila svou náročnou sestavu na kladině a na akrobacii měla pěknou sestavu na hudbu se dvěma salty a vybojovala stříbrnou medaili.

         V kategorii 7-letých závodily Karolína Kodýmová a Nikol Fadrná. Obě se neubránily pádu z kotoulu na kladině, ale zacvičily velmi pěkné sestavy na akrobacii. Karolína se umístila na 10. místě a Nikol byla 13.

         Mezi nejmenšími, tedy 6-letými, jsme měli dvě děvčátka. Terezka Klimešová předvedla moc hezkousestavu na prostných i kladince a skončila na pěkném 8.místě. Adélka Vargová na kladince nezvládla náskok a bodová srážka ji odsunula na 10. místo.

         Děvčata odjížděla s náručí plnou cen i se srdíčkem z pardubického perníku. Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky, které se upsali tomuto těžkému sportu.