Tři sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim vybojovaly postup na MČR z oblastního přeboru.

Ve Vrchlabí se uskutečnil 30.5.2015 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen . 

 Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 6 závodnic. V nejobtížnější kategorii juniorek B jsme měli dvě výborné závodnice a do poslední chvíle jsme nevěděli jaké bude pořadí.Nakonec zvítězila a krajskou přebornicí se stala Zuzana Malinská a jen těsně o 0,15 bodu byla druhá naše15-letáKateřina Doležalová. Obě děvčatazacvičila krásně své náročnésestavy na prostných a postoupila již po několikáté na MČR.

V žákyních B jsme měli želízko v ohni naši 10-letou Sáru Kulhavou, která zacvičila výborně prostná a zvládla svoji obtížnou sestavu na kladině bez pádu a to jí pomohlo zařadit se na krásné 4.místo hned za nejlepší děvčata z Pardubic, která jsou o dva roky starší. Poprvé si vybojovala postup na MistrovstvíČR jako jednotlivkyně, to se bude konat v našem kraji ve Vysokém Mýtě.

Kája Horníková cvičila povinné sestavy v kategorii starších žákyň. Měla nejvyšší známku za přemet na přeskoku a získala překvapivě krajský titul a zlatou medaili.

Poprvé jsme měli zastoupení také v kategorii juniorky C, protože se ke gymnastice vrátila po delší odmlce naše bývalá závodnice 14-letá Bára Štěrbová, která nám také pomáhá s tréninkem dětí v přípravce. Vše se jí velice vydařilo a měla nejhezčí prostná, zaslouženě se postavila na zlatý nejvyšší stupínek a získala titul krajské přebornice.

 Bára Šimonová závodila za žákyně C a jen o půl bodu jí unikla medaile, skončila na 4.příčce za gymnastkami ze Sokola Pardubice a Vysokého Mýta. Zvládla nejlépe kladinu a prostná, ale bradla jí zradila.

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim si tedy odvezly 3 zlaté a 1 stříbrnou medaili z oblastního přeboru a zároveň se tři děvčata zúčastní Mistrovství ČR ve dnech 13.-14.6. Budeme jim držet palce.