Chrudimské sportovní gymnastky

získaly tři medaile v závodě o Bedřichovského ježka.

 

         V sobotu 2.5.2015 se 8 sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim vydalo na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

 

         Zlatou medaili zaslouženě vyhrála naše nejlepší 15-letá juniorka Kateřina Doležalová z Nasavrk, která měla nejvyšší součet známek ze všech. Druhá gymnastka ze Znojma měla o více jak 4 body méně. Zacvičila, spíše zatančila, krásnou sestavu na prostných, za což sklidila velký aplaus a na kladině ustála rychlý přemet vzad a své velmi těžké skoky a měla nejvyšší celkové hodnocení

.

         V žákyních ročník 2005-6 závodila po měsíční pauze naše Sára Kulhavá. Také zacvičila krásnou sestavu na akrobacii na novou hudbu s nejlepší známkou. Z kladiny bohužel spadla, ale protože měla nejtěžší sestavu s nejvyšší výchozí známkou, uhájila si své prvenství a dostala na krk zlatou medaili. Překvapivě se postavila hned za ní na stříbrný stupínek naše o rok mladší Karolína Horníková, která měla zase nezdar při obtížném saltu vzad na akrobacii. Další naše žákyně Bára Šimonová, která také dlouho nemohla trénovat kvůli zlomené ruce, obstála na výbornou a umístila se jen o pár setin bodu  na krásném 4. místě .

         Naše dvě malé začínající žákyňky narozené v roce 2008 měly dvojboj na nízké kladince a akrobacii. Nikol Fadrná skončila na pěkném 17.místě a Karolína Kodýmová byla na 18.místě.

         Nejmladší dívenky ročník 2009 cvičily na lavičce a akrobacii, naše Adéla Vargová se umístila na 15.místě a hned za ní skončila Tereza Klimešová na 16.místě.