Pohádkový závod v Jičíně 15.3.2015

Chrudimské sportovní gymnastky

mají první dvě zlaté medaile v této sezóně.

          V neděli 15.3.2015 odjely 4 sportovní gymnastky poprvé do Jičína na 2.ročník  „Pohádkového závodu v Jičíně“.  Závodilo přes 90 dětí od nejmladších 5-letých až po juniorky.

 

         Bohužel pro nemoc nemohly závodit naše dvě výborné nejstarší gymnastky, ale 15-letá Kateřina Doležalová nám pomohla poprvé na závodech v roli nově vyškolené rozhodčí III.třídy.

         V žákyních ročník 2005 výborně reprezentovala náš oddíl T.J. Sokol Chrudim Sára Kulhavá. Zacvičila výborně sestavu na kladině s nejvyšší obtížností a na prostných zvládla novou sestavu na hudbu, která se všem velmi líbila. V celkovém součtu jednoznačně zvítězila s rozdílem 2,4 bodu.

         Další naše výborná gymnastka Karolína Horníková potvrdila své kvality, když také zvítězila mezi žákyněmi ročník 2006. Měla vysokou známku na akrobacii a také zvládla těžkou sestavu na kladině a hlavně nespadla, čímž porazila svoji dobrou soupeřku z Pardubic.

         Poprvé jely s námi na závody naše dvě nejmenší začínající gymnastky ročník narození 2009, které trénuje paní Soňa Brožová. Děvčátka cvičila své sestavičky na lavičce a akrobatickém pásu a velmi se snažila. Terezka Klimešová skončila na 12.místě a Adélka Vargová hned za ní na 13.místě. Myslím si, že pro všechnygymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával kdo jiný v Jičíně než Rumcajs s Mankou. Start do nové závodní sezóny se nám vydařil a do pohádkového Jičína se budeme chtít za rok zase vrátit.