48.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 3.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají opět zlatý pohár.

          14.12.2014 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim  ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Tento závod se koná v duchu vzpomínek na zakladatele a výborného trenéra sportovní gymnastiky v Chrudimi pana Jaroslava Šplíchala, který 22.9.2011 tragicky zahynul. Byl to bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky, na jejíž počest začal pořádat před 48 lety její Memoriál. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.

 

         Memoriál je dvojboj ve cvičení na přeskoku a bradlech. V kategorii juniorek byla druhá za gymnastkou ze Sokola Kolín naše výborná závodnice Kateřina Doležalová a na 4.místě se umístila naše Bára Štěrbová, která začala cvičit po téměř dvouleté odmlce. Mezi staršími žákyněmi byla nejlepší a zvítězila naše medailistka z přeboru republiky Zuzana Malinská. S K.Doležalovou tvořily družstvo, které nakonec zaslouženě vyhrálo a obdrželo zlatý pohár. Na druhém místě byla děvčata ze Sokola Hradec Králové a třetí ze Sokola Pardubice. I v mladších žákyních jsme měly malé závodnice. Bronzovou medaili vybojovala Sára Kulhavá a Bára Šimonová skončila na 8.místě.

Ihned po ukončení tohoto memoriálu byl zahájen 3. ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala pro nejmladší závodnice v trojboji přeskok, bradla a nízká kladina.

V kategorii ročník 2006 jsme měli želízko v ohni Karolínu Horníkovou, které zacvičila bezvadně a s přehledem zvítězila.

Myslím, že naše děvčata výborně reprezentovala náš oddíl T.J.Sokol Chrudim po celý rok a Jarda Šplíchal by z nás měl radost. Chtěla bych poděkovat i trenérkám, které se o to zasloužily Simoně Linkové, Soně Brožové a Pavlíně Malinské.