Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 30.11.2014

            Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 30.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Na tento závod se po delší době nominovala čtyři děvčata z oddílu SG TJ Sokol Chrudim ve třech kategoriích.

          Poprvé zde závodily dvě chrudimské malé gymnastky v mladších žákyních, které postupovaly z oblastí Čech a Moravy. Sára Kulhavá měla na přeskoku nový skok s obratem, za který dostala vysokou známku. Celkově skončila na krásném 13.místě v těžké konkurenci děvčat ze Sokola Kampa a Brna. Karolína Horníková zacvičila výbornou sestavu na kladině a měla také dobrý přemet přes přeskokový stůl a to jí zajistilo 22.místo z 39 žákyň.

         V kategorii starších žákyň naše město reprezentovala na tomto Mistrovství Zuzana Malinská. Výborně zacvičila celý čtyřboj bez velkých chyb a zaslouženě získala 9.místo z 24 výborných cvičenek ze sportovních center v Brně a Praze.

         Za juniorky nastoupila 14-letá Kateřina Doležalová, která zacvičila skvělou sestavu na prostných. Získala celkové krásné 8.místo, což je zatím její nejlepší umístění na mistrovství ČOS. Na prvních třech místech byla děvčata z Moravské Ostravy, která patří do extraligy.

V neděli 14.12. pořádá náš oddíl již 48.ročník Memoriálu M.Brdíčkové-Šplíchalové a odpoledne 3.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala, který tragicky zahynul. Můžete naše děvčata přijít podpořit do chrudimské sportovní haly a zatleskat jejich dobrým výkonům.