Pohár Jindřichova Hradce

15.11. 2014

          Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim se vydaly do Jindřichova Hradce, kde soutěžily ve svých výkonnostních kategoriích. Byla to zkouška před oblastním přeborem, který se bude konat 22.11. v Hradci Králové, kde půjde o postup na MČR.

          Poprvé závodila v kategorii Žákyň B 9-letá Sára Kulhavá, která zacvičila skvěle obtížnou sestavu na kladině a dostala nejvyšší známku ze všech, ostatní nářadí zvládla bez zakolísání a to ji vyneslo krásnou bronzovou medaili ve velmi těžké konkurenci děvčat z Českých Budějovic, Prahy či Litvínova.

O rok mladší Karolína Horníková měla premiéru se sestavou na akrobacii na hudbu a dokonce poprvé skočila salto vzad v akrobatické řadě, za což dostala vysokou známku i pochvalu trenérky. Bohužel z ošidné kladiny dvakrát spadla a tak celkově skončila na pěkném 15.místě z 27 závodnic.

V kategorii juniorek závodila naše 14-letá Kateřina Doležalová . Zvládla dobře obtížnou sestavu na bradlech, měla za ni druhou nejvyšší známku. Z kladiny bohužel spadla z rychlého přemetu vzad, ale na prostných měla nádhernou čistou sestavu, za kterou dostala nejméně srážek. Celkově vybojovala skvělé čtvrté místo. Druhá naše závodnice je o dva roky mladší Zuzana Malinská, která zacvičila bohužel také spadla z kladiny, což znamená ztrátu jednoho bodu. Zvládla obtížnou sestavu na bradlech a dostala třetí nejvyšší známku a celkově se umístila na  krásném 6.místě

.