Chrudimské malé gymnastky přivezly opět medaile.

Závod o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

          Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 31.5. 2014 jako každý rok na svůj oblíbený 19.ročník závodu o Perníkovou chaloupku do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.

 

          Mezi 9-letými závodily 2 chrudimské malé gymnastky. Všem se výborně podařilo zacvičit sestavy na kladině, což je vždy největší strašák. Sára Kulhavá zařadila nový obtížný skok na kladině a jen o 0,03 bodu ji unikla zlatá medaile. Skončila druhá za žákyní z Vrchlabí. Také Bára Šimonová zařadila novinku seskok saltem vpřed z kladiny, což se jí podařilo a umístila se na krásném pátém místě.

Mezi 8-letými závodila malinká Karolínka Horníková. Předvedla také saltový seskok z kladiny a povedlo se jí poprvé salto vpřed i na akrobacii. Za svou snahu byla na závěr odměněna krásnou zlatou medailí.

Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen a krásnými perníkovými chaloupkami. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly, i do další závodní sezóny.