Všechny chrudimské sportovní gymnastky vybojovaly medaile z oblastního přeboru a dvě postoupily na MČR.

Ve Vrchlabí se uskutečnil 17.5.2014 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.

Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 5 závodnic. V kategorii juniorek B naše 14-letá Kateřina Doležalová zacvičila své náročnésestavy výborně, hlavně bradla, kde zařadila nový seskok salto s jedním obratem. Celkově  zvítězila, má titul krajské přebornice a postoupila na Mistrovství ČR, které se bude konat v Brně 8.6.

V žákyních B jsme měli želízko v ohni naši loňskou medailistku z MČR  Zuzanu Malinskou, která zacvičila výborně, ale na kladině měla několik chybiček a to ji odsunulo na krásné 2.místo a také si vybojovala postupna MistrovstvíČR jako další děvčata z Loko Pardubice.

Sára Kulhavá cvičila povinné sestavy v kategorii starších žákyň. Poprvé zvládla na závodech bradlovou sestavu se vzklopkami a měla nejvyšší známku za přemet na přeskoku. Získala překvapivě stříbrnou medaili a splnila další výkonnostní stupeň a za rok bude moci také bojovat o postup na Přebor republiky.

Za mladší žákyně závodila dvě naše děvčata. 8-letá Karolína Horníková jako jediná ze všech naskočila na bradla vzklopkou, což je u tak malých závodnic velmi obtížné a tudíž je to bonifikovaný prvek. Dále skočila nejlepší přemet přes bednu a měla úplně nejvyšší známku na akrobacii, zaslouženě se postavila na zlatý nejvyšší stupínek a získala krajský titul. Překvapivě hned vedle ní skončila další naše Bára Šimonová a získala svoji cennou stříbrnou krajskou medaili. Zvládla celý čtyřboj dobře a bez pádu. Na třetím místě se umístila závodnice ze Sokola Vysoké Mýto.

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim si tedy odvezly 2 zlaté a 3 stříbrné medaile z oblastního přeboru a zároveň se dvě děvčata již počtvrté zúčastní Mistrovství ČR v Brně ve dnech 7.-8.6. Budeme jim držet palce.